Sluit je aan Mijn keunstwurk

Primair onderwijs: Uurcultuur 2018

Onderdeel van Culturele Hoofdstad

Uurcultuur is een kunsteducatieproject van Keunstwurk dat alle scholen van het primair onderwijs in Fryslân mogelijk maakt hun leerlingen in aanraking te brengen met professionele podiumkunsten. Voor het bijzondere jaar 2018 passen we het programma van voorstellingen aan en breiden het uit met programmering rond Leeuwarden – Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018).

Het gaat in 2018 dus niet alleen om professionele voorstellingen, maar ook om meer culturele activiteiten die aansluiten bij de events van 2018. Het doel is om alle kinderen in Fryslân de kans te geven om 2018 te ervaren en mee te doen. 2018 is een jaar dat bol zal staan van de kunst en cultuur!

In de praktijk betekent dit dat het volledige menu later dan anders bekend is. De events van 2018 zijn nog volop in ontwikkeling en worden in het najaar van 2017 uitgewerkt. Je kunt Uurcultuur vanaf september 2017 boeken.

Pakket Uurcultuur 2018

Groep 1 & 2 Voorstellling: 'Wat is er mis met mijn vis' door theater KRIJT
Groep 3 & 4 Voorstelling in combinatie met gastles van Tresoar on tour
Groep 5 & 6 Voorstelling in combinatie met een bezoek aan taalekspo OBE
Groep 7 & 8 Voorstelling: 'Karawane' door Tryater in combinatie met een bezoek aan Fries Museum

Theatervoorstellingen en Lan fân Taal

Voor elke leeftijdsgroep bieden we een professionele voorstelling aan. Bij iedere voorstelling vanaf groep 3 stellen we een arrangement voor je samen. Dit in samenwerking met het 2018 event Lan fân Taal. Om het onderwijs een goed overzicht te bieden, onderscheiden we drie verschillende invalshoeken:

1. Kunst, laat je anders denken
Een professionele voorstelling, op maat voor kinderen van verschillende leeftijden.
2. Cultuur, verbindt je met je omgeving
Een programma met culturele activiteiten, soms verbonden met een regio.
3. Expressie, laat je zelf zien
Een programma met actieve werkvormen, waarbij de kinderen creërend bezig zijn.

Bijvoorbeeld een gastles van Tresoar op school, een bezoek aan de Taalekspo OBE of aan het Fries Museum. Iedere school in Fryslân ontvangt een taalkit van Lân fan Taal. Meer informatie zal beschikbaar zijn vanaf september 2017.

Groep 1 & 2: 'Wat is er mis met mijn vis' wordt gespeeld door theater KRIJT. Deze voorstelling speelt in een speellokaal op school.

Groep 3 & 4: Voorstelling in combinatie met een gastles van Tresoar.

Groep 5 & 6: Voorstelling in combinatie met een bezoek aan taalekspo OBE.

Groep 7 & 8: Voorstelling 'Karawane' gespeeld door Tryater. Deze voorstelling is te zien in de Friese theaters en bij Tryater in Leeuwarden. Bij de voorstellingen in Leeuwarden kun je een bezoek aan het Fries Museum boeken.