Sluit je aan Mijn keunstwurk

Impuls Muziek basisonderwijs

Meer en beter muziekonderwijs voor alle kinderen in Nederland op alle basisscholen!

Met de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen scholen investeren in meer en beter muziekonderwijs op de bassischool. Keunstwurk vindt het versterken van kennis en deskundigheid op het gebied van muziekonderwijs belangrijk en wil de scholen ondersteunen bij het indienen van de aanvraag bij het fonds en het vervolgtraject. Leerkrachten die voor de klas staan kunnen via Keunstwurk het programma Muzyk Puls volgen: een driejarig traject op maat, waarbij muziekonderwijs stapsgewijs geïntegreerd wordt als onderdeel in de school.

“Als ik naar muziek ga dan heb ik kriebels in mijn buik.” – Oumaima

Door middel van samenwerking met regionale en lokale partijen wil Keunstwurk de deskundigheid van leerkrachten versterken en binnenschoolse en buitenschoolse voorzieningen verbinden. Zo betrekt Keunstwurk bijvoorbeeld Lwd2018, Het Prins Claus Conservatorium, Centra voor de Kunsten, gemeenten, provincie, muziekverenigingen en Friesland Pop bij de regeling. Gezamenlijk willen we de regeling tot een succes maken!

Waarom meedoen?

Werkwijze

De kern van Impuls muziekonderwijs is de bekwaamheid van leerkrachten te ontwikkelen zodat zij na 3 jaar zelfstandig een doorgaande leerlijn muziek op school kunnen uitvoeren. Dit gebeurt aan de hand van 3 modules: verkenning, verdieping en verduurzaming.

Je kiest samen met een adviseur van Keunstwurk een traject dat bij de visie en wensen van de school past. Meerdere elementen uit verschillende modules is ook mogelijk. In de brochure ‘Meer muziek in de klas’ is meer te lezen over de modules en bijhorende programma’s.

Meer info over de regeling
Contactpersonen
Thijs OudAdviseur Impuls Muziekonderwijs & KIK 2.0
Werkdagen:wo-vr
Telefoon:058 2343461
Gerda RoordaAdviseur Impuls Muziekonderwijs & KIK 2.0
Telefoon:058 234 34 13