Menu
Sluiten

Onderzoekboek

Bestel het werkblad Kinderboekenweek bij het Onderzoekboek

"En toen, en nu en straks!"

Dit gratis lesmateriaal ontwierpen we speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs van Friesland.

Ken je het Onderzoekboek van KEK? Dat is een klein groen boekje waarin leerlingen hun eigen antwoorden op prangende vragen verzamelen. We maken regelmatig nieuwe werkbladen met vragen die passen bij wat er op dat moment in hun wereld speelt. Zo is het Onderzoekboek altijd actueel.

Werkblad Kinderboekenweek 2020

Met dit werkblad en het Onderzoekboek doe je met de leerlingen een onderzoek naar boeken en waarom ze er zijn. En hoe dat vroeger was (met die boeken). En ook een beetje over straks: ‘Hoe komt het met boeken?’

In dit onderzoek speuren de leerlingen op creatieve wijze naar informatieoverdracht en ontwerpen ze het boek van de toekomst. Wat is het belang van lezen en boeken voor jezelf, anderen en de wereld?

Dit werkblad voor de Kinderboekenweek is een samenwerking met Spark the Movement. We delen dezelfde droom. Samen bouwen we aan een duurzame, circulaire wereld. Hiermee onderzoeken we hoe je verder kan kijken dan de dag van vandaag en die zorg voelen voor jezelf, anderen en de wereld.

Vanaf groep 5 kunnen de leerlingen goed zelfstandig met dit lesmateriaal aan de slag. Ook de jongere groepen kunnen er mee werken, maar zullen dan extra begeleiding/uitleg nodig hebben van de leerkracht.

Ben jij leerkracht in het basisonderwijs in Friesland en wil jij dit gratis* lesmateriaal ontvangen en met je klas meedoen als onderzoekers? Vul dan het formulier hieronder in.

Heb je al contact met een meimakker van KEK, dan kan hij of zij je eventueel helpen met het uitvoeren van het onderzoek. Heb je nog geen contact met een meimakker? Dan stellen wij jullie graag aan elkaar voor! Mail dan naar kek2@keunstwurk.nl.

*We vragen jullie alleen om de verzendkosten te betalen (dit gaat automatisch via IDeal in het aanvraagformulier hieronder)
Tot 15 stuks (brievenbuspakketje = €5,00)
15-50 stuks (pakketje = 7,75)
Meer dan 50 stuks nodig? Mail dan even naar: kek2@keunstwurk.nl.

Werkblad Corona (helaas, nog steeds actueel)

In mei introduceerden we het Onderzoekboek met een Corona-werkblad. Dit is, helaas, nog hartstikke actueel. Dus ook deze variant is nog steeds te bestellen in onderstaand formulier.

Over een virus
Een virus dat ons thuis liet zitten
Een virus dat ons samen brengt en alleen laat zijn
Een virus dat vragen stelt over anders en normaal
Pak een vraag, krijg een idee en zoek iets om mee te schrijven, tekenen, kleuren. Gebruik je onderzoekboek om je vindingen vast te leggen.

  • Persoonsgegevens

  • Gegevens school


  • In het kader van uw privacy
    Ik ben me ervan bewust dat mijn persoonsgegevens worden opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.