Menu
Sluiten

Erfgoededucatie wedstrijd | Het beste erfgoededucatieproject van Fryslân 2018

23 november 2017

Heb jij het afgelopen jaar een bijzonder en succesvol project voor het primair onderwijs ontwikkeld op het gebied van erfgoededucatie? En verdient jouw project een plek in de spotlights? Doe dan mee met een wedstrijd georganiseerd door Keunstwurk en de Museumfederatie Fryslân! Laat ons kennismaken met jouw project en wie weet win jij de titel en geldprijs voor het beste erfgoededucatieproject van Fryslân 2018!

Voor wie
Om deel te nemen aan de wedstrijd moet je een rechtspersoon met een culturele doelstelling zijn, gehuisvest in Friesland. Een rechtspersoon is bijvoorbeeld een vereniging of een stichting. Als zzp-er kun je een project indienen wanneer je aantoonbaar samenwerkt met een rechtspersoon.

Beoordelingscriteria
Inhoudelijke waarde
Je project sluit aan bij het curriculum van het primair onderwijs, hoofdzakelijk bij kerndoel 56. Van daaruit is het project verbonden aan andere vakgebieden.

Samenwerking
Je project is aantoonbaar ontwikkeld in samenwerking met een schoolteam of met enkele leerkrachten uit het primair onderwijs. Heb je als zzp-er een project ontwikkeld, dan kun je aantonen dat je samenwerkt met leerkrachten én met een culturele instelling (bij voorkeur erfgoed gerelateerd).

Uitvoering
Je project valt op door een originele benadering, eigentijdse werkvormen, leerstijlen en presentaties. De kwaliteit van de uitvoering meet de jury af aan de mate waarin het project is uitgewerkt en doordacht.

Aanmelden
Aanmelden Van 27 november 2017 tot 9 februari 2018
Datum prijsuitreiking 4 april 2018
Inloop 14.30 – 15.00 uur
Programma 15.00 – 16.30 uur

Prijzen

1e prijs € 500,-
2e prijs € 250,-
Doel De winnaar dient het geldbedrag in te zetten ten bate van erfgoededucatie.

De jury
De jury is samengesteld uit onderwijsdeskundigen en nomineert drie projecten uit de inzendingen. De genomineerde projecten maken kans op de titel ‘Beste erfgoededucatieproject van Fryslân’.

Alle inzendingen zullen vermeld worden op de website van Keunstwurk. De drie nominaties worden uitgelicht en doorgestuurd naar alle basisscholen in Fryslân. Het winnende project krijgt een oorkonde, geldprijs en ruime aandacht in de Friese pers.

Meer informatie
Keunstwurk, Daniëlle van Peer, e-mail: d.vanpeer@keunstwurk.nl
Museumfederatie Fryslân, Merijn van Veen, e-mail: mvanveen@museumfederatiefryslan.nl

 

Galerij