Menu
Sluiten

VOCO start op Lyndensteyn

21 augustus 2020
Het VO-team is dit schooljaar meteen goed gestart in de eerste schoolweek: de aftrap van het project ‘Samen zin geven’ op VSO Lyndensteyn in Beetsterzwaag. In samenwerking met Xplosief werken we daar de komende twee jaar aan betekenisvol en vakoverstijgend onderwijs waarbij leerlingen mee ontwikkelen.

Om de school, de docenten en de leerlingen goed te leren kennen, hebben we ons ondergedompeld in de school. Op pad met een camera hebben we in video de sfeer van de school vastgelegd. We zagen een bijzondere school waar onderwijs en zorg hand in hand gaan. Omgeven door natuur, een manege, en een revalidatiecentrum. We spraken verschillende docenten die er lang werken en vol bevlogenheid spreken over de school en de leerlingen. Een van de leerlingen vertelde ons hoe belangrijk hij kunst en cultuur vindt. Het vak drama gaf hem de mogelijkheid om even uit zijn comfortzone te stappen en even helemaal anders te zijn.

Begin september starten we met de eerste training van docenten richting vakoverstijgend onderwijs met de kunstvakken, Nederlands, en geschiedenis. Hierbij willen we ook de mening van leerlingen meenemen. Wat denken zij over hun onderwijs?