Menu
Sluiten

SOTIVAL: speciale talenten in de schijnwerpers!

11 september 2018

Alle leerlingen van het speciaal onderwijs Fryslân schitteren op 8 & 9 oktober 2018 met hun talenten in Schouwburg De Lawei tijdens het SOTIVAL. In september volgen de leerlingen een workshop naar keuze en werken ze toe naar een spectaculaire eindpresentatie waar ze hun eigen producten tentoonstellen en toffe presentaties geven.

SO Fryslân

De scholen van SO Fryslân dagen de leerlingen uit tot ontwikkeling, zodat iedere leerling optimaal zijn of haar kwaliteiten leer benutten. Daarmee kunnen ze deelnemen aan de maatschappij. De leerlingen zijn allemaal kleurrijk, anders en speciaal én hebben veel kwaliteiten. Het onderwijs is maatwerk en sluit aan bij de behoeftes van deze leerlingen zijn; dit biedt ze kansen om hun talenten te ontdekken. Positieve ervaringen helpen hierbij. Tijdens het SOTIVAL krijgen de leerlingen een podium om aan elkaar en aan hun ouders/verzorgers te laten zien wat ze kunnen.

De scholen die onderdeel uitmaken van SO Fryslân zijn:

De Talentband van de Pieter Bakkerschool

Wat is er te zien op 8 & 9 oktober?

In de aula van De Lawei wordt een tentoonstelling georganiseerd en worden er korte presentaties gegeven door de leerlingen. In de grote zaal wordt een lipdub gedaan door de leerkrachten en worden er presentaties en demonstraties gehouden door de leerlingen. De leerlingen laten onder andere een animatiefilmpje met klei/kapla zien, staan rappend en dansend op het podium en laten graffitikunsten zien.

Het publiek bestaat tijdens SOTIVAL uit de leerlingen en hun ouders/verzorgers. De groep wordt in tweeën gesplitst: de ene shift is een groep het publiek, de andere shift staan ze zelf op het podium. Het is een besloten festival.

Voor vragen kun je terecht bij Daniëlle van Peer via onderstaande contactgegevens.


SOTIVAL is een samenwerking tussen SO Fryslân, Kunsteducatie Nederland en Keunstwurk. 

     

Contactpersoon
Daniëlle van PeerAdviseur Onderwijs
Telefoon:058 234 34 79
Mobiel:06 48 25 34 30