Menu
Sluiten

Harlingen gaat trainen

4 maart 2019

Fantasie is super belangrijk voor kinderen in het ontwikkelen naar sterke volwassen. Want doordat kinderen fantaseren of iets naspelen, leren ze om te gaan met sociale situaties, komen ze tot prachtige creatieve oplossingen en zien ze nieuwe mogelijkheden. Maar hoe kun je nou die verbeeldingskracht weer aanzetten, en ontwikkelen?

Dat gaan we met deze basisscholen en het cultuurnetwerk Harlingen onderzoeken in een KEK-impuls. Verhalen, dat wordt de kern. Want, heel gaaf, we starten een Ferhalefjoer voor langere tijd! De komende twee jaar gaan we aan de slag met de verhalen van de kinderen, pakken het boek Verdwalen in Verhalen er bij, en op alle scholen komen Verhalenbouwers (onder leiding van Tamara Schoppert) die helpen om verhalen te vinden, en inspireren om deze verhalen te vertellen. En: er wordt toegewekt naar een heus verhalenfestival in het Hannemahuis in juni!

Hierdoor krijgen leerkrachten genoeg handvatten en tools om de fantasie van de kinderen én zichzelf weer optimaal te gebruiken!

Contactpersoon
Froukje GeertsAdviseur Cultuureducatie
Telefoon:058 234 34 41