Menu
Sluiten

Friese VO scholen gezocht voor Dance Battle XL

15 mei 2018

Wie wordt de beste dance crew van Fryslân? Leerlingen in het VO maken kennis met urban dans en strijden vervolgens met een eigen crew mee in de Dance Battle XL. Het thema van de battle is familie. Een deskundige (landelijk bekende) jury maakt uit wie de beste Friese dance crew van 2018 wordt. De winnaars krijgen vervolgcursussen op school en op dansscholen aangeboden. Dance Battle XL is onderdeel van De Friese Dansdagen. Er is plek voor vier VO scholen, dus meld je snel aan!

De Battle in het kort

De Battle is bedoeld voor vmbo-, havo- en vwo-leerlingen. De startbijeenkomst is in september op school. Per school worden er acht jongeren geselecteerd; vervolgens volgen zij twee workshops op vrijdagmiddag 5 oktober van 16.00 – 19.00 uur en zaterdag 6 oktober van 10.00 – 16.00 uur in Neushoorn. In een weekend tijd wordt de choreografie gemaakt. Zondagavond wordt er de voorstelling Adrenaline van hiphopgezelschap The Ruggeds bijgewoond in Stadsschouwburg de Harmonie. Op maandag 8 oktober vindt vanaf 16.00 uur de Battle plaats in de Harmonie.

De dansdocenten nemen in de eerste week van september contact op met de scholen voor de organisatie van de startbijeenkomst.

Praktische informatie

Voor wie? Vmbo-, havo- en vwo-leerlingen
Aantal deelnemers per school Het is aan de school om mee te doen met de hele klas of alleen met geïnteresseerde leerlingen via een inschrijving. Acht jongeren worden geselecteerd.
Data Startbijeenkomst op school wordt in overleg bepaald.
Workshops worden gegeven op vrijdag 5 oktober van 16.00 - 19.00 uur en zaterdag 6 oktober 10.00 - 16.00 uur.
Bezoek aan voorstelling Adrenaline van The Ruggeds in Stadsschouwburg de Harmonie op zondagavond 7 oktober.
Optreden | Dance Battle op maandag 8 oktober vanaf 16.00 uur in Stadsschouwburg de Harmonie.
Aanmelden Aanmelden via onderstaande contactgegevens

Er is plek voor vier VO scholen, dus meld je snel aan! Voor aanmelden en informatie kun je contact opnemen met Afke Brenninkmeijer via a.brenninkmeijer@keunstwurk.nl.


 

Contactpersoon
Afke BrenninkmeijerProductiecoördinator
Telefoon:058 234 34 14