Menu
Sluiten

Emiel Copini promoveert

11 februari 2019

Met trots melden wij dat onze collega Emiel Copini promoveert met zijn proefschrift ‘Tussen willen en weten. Cultuur, cultuuronderwijs, en de ontwikkeling van metacognitie in de adolescentie’.

Emiel (1981) werkt bij Keunstwurk als adviseur in kunst- en cultuuronderwijs voor het VO en bij ArtEZ is hij docent bij de Master Kunsteducatie en dBKV.

Over het onderzoek

In zijn dissertatie stelt hij dat inzicht in het verschil tussen visie en theorie ten aanzien van kunst- en cultuuronderwijs nodig is om tot een zinvolle verbinding te komen van wat we willen en weten van kunst en cultuur. Dit doet hij in de eerste plaats vanuit een beleidsperspectief: wat is, kan en doet een theorie tussen de vele visies? In de tweede plaats geeft hij inzicht in het cultureel bewustzijn van jongeren in de leeftijd van 14-18 jaar: wat is er bekend over de wijze waarop jongeren in allerlei media reflecteren op (hun) cultuur? In de derde plaats laat hij zien hoe docenten in het voortgezet onderwijs zich gezamenlijk kunnen verhouden tot het cultureel bewustzijn van jongeren wanneer zij vakoverstijgend, betekenisvol onderwijs nastreven.

Hij verdedigt op 14 februari zijn proefschrift aan de Rijksuniversiteit Groningen.

klik hier voor meer informatie.