Menu
Sluiten

Bijeenkomst cultuureducatie in het speciaal onderwijs

5 maart 2018

Cultuureducatie is voor de sociaal- emotionele ontwikkeling van leerlingen in het speciaal onderwijs erg belangrijk. Het biedt immers goede tools om je te leren uiten én om te leren samenwerken. Vanwege hun beperkingen kunnen S.O. leerlingen echter vaak niet aansluiten bij het reguliere aanbod buiten de school. Hun talenten komen daardoor niet altijd tot hun recht.

Om hier verandering in te brengen zetten acht scholen onder de koepel van SO Fryslân zich met grote betrokkenheid in voor hun bijzondere leerlingen. Met als doel: het verminderen van hun kwetsbaarheid en het vergroten van hun zelfredzaamheid. Medewerkers van SO Fryslân volgden dit jaar de cursus ICC (interne cultuur coördinator) en ontwikkelden een nieuw cultuurbeleidsplan voor hun scholen. Donderdag 15 maart presenteren de cultuurcoördinatoren van S.O. Fryslân hun cultuurbeleidsplannen en ontvangen zij hun certificaat. We hopen dat jij daar bij bent! Stuur deze uitnodiging gerust door aan anderen.

Inhoud bijeenkomst
Waar het deze middag vooral om gaat is dat we in gesprek gaan over wat cultuuronderwijs in het speciaal onderwijs betekent voor jou en voor de leerlingen, leerkrachten en kunstvakdocenten. Vragen die centraal staan zijn:

Programma

Tijdstip
Activiteit
16.15 Inloop
16.30 Welkom en presentatie cultuurbeleidsplannen
17.00 Certificering cultuurcoördinatoren
17.15 Dialoog
17.45 Borrel

Laat ons even weten of je komt? Stuur een e-mail naar d.vanpeer@keunstwurk.nl.

Praktische informatie

Datum 15 maart 2018
Tijd Aanvang 16.30 uur (16.15 uur inloop)
Locatie School Lyndensteyn, Beetsterzwaag