Menu
Sluiten

Johan, Anne en Jimke op digitale conferentie CmK | De diepte in

25 januari 2021


Woensdag 10 februari organiseert het Fonds voor Cultuurparticipatie de digitale afsluitende conferentie van deze periode Cultuureducatie met Kwaliteit. Namens KEK spreken Anne Graswinckel en Jimke Nicolai over Kunst en taal verbonden. Meimakker Johan Postma biedt minister Ingrid van Engelshoven een publicatie over CmK2 aan. Ben jij er ook bij?

Programma | De diepte in met Van Engelshoven
Bijna alle sessies tijdens de conferentie zijn aangedragen door het veld. De dag start met een live talkshow waarin Minister Ingrid van Engelshoven een aantal gasten ontvangt aan haar tafel om mee in te gesprek te gaan, onder leiding van Ruben Maes. Ze ontvangt bijvoorbeeld wethouder Marjolein Moorman, van de documentaire Klassen, over gelijke kansen. Meimakker Johan Postma overhandigt minister Van Engelshoven tijdens de opening van de conferentie een publicatie met de 47 best practices van de CmK-instellingen uit de afgelopen vier jaar CmK2.

Stel je eigen programma samen | Meer dan 40 sessies
Daarna volg je interessante sessies die je bij je aanmelding uitgezocht hebt. Bijvoorbeeld met Suzan Lutke over de competentie van vakdocenten, met het LKCA over de lessen van CmK2, of over kunst en cultuur in het mbo.

De sessie van Anne en Jimke | Taal en kunst verbonden – doe en inspiratie
Taal is je identiteit. Taal is wie jij bent, in jouw omgeving. En dus altijd met de mensen om je heen. Als taal je expressiemiddel is, is dan niet iedereen meertalig? Naast je moedertaal spreek je immers non-verbaal, digi-taal, familietaal. Ook in en met kunst geef je expressie aan wie je bent (speel jij git-taal?). Kunst, cultuur en taal verbinden waren voor CMK Friesland vier jaar lang basis van het programma. Eind 2020 deden we een To-taalonderzoek. We nemen je op speelse en actieve wijze mee in onze ontdekkingsreis. Langs inspirerende voorbeelden. Langs wat theorie. Maar we laten je ook ervaren hoe we gewerkt hebben. Scholen in Friesland zijn enthousiast. Dat delen wij graag. Over laaggeletterdheid tot leesbevordering. Laten we spelen met taal zodat taalplezier de regel wordt.

Bekijk het volledige online programma op de website van de conferentie en stel na aanmelden je eigen conferentie samen. De sessie Taal en kunst verbonden van Anne Graswinckel en Jimke Nicolai is van 14:45 tot 15:30 uur, en is te vinden onder het kopje programma – doe en inspiratie.

Nog even samengevat
Conferentie Cultuureducatie met Kwaliteit: De Diepte in
Woensdag 10 februari 10.00 – 16.15 uur
Meer informatie, programma en aanmelden: www.conferentie-fcp.nl.

 

Cultuureducatie met Kwaliteit is een samenwerkingsproject tussen het Ministerie van OCW, LKCA en het Fonds voor Cultuurparticipatie. We verbinden de culturele sector met het onderwijs en werken op een toegankelijke en inspirerende manier samen met onze penvoerders, die maatwerk bieden voor iedere school in het Koninkrijk.