Menu
Sluiten

Talentenfluisteraar – driedaagse opleiding

KEK geeft de driedaagse opleiding tot Talentenfluisteraar van Luk DeWulf en Els Pronk. Wil je ook graag al het goede in kinderen naar boven halen, zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan?

Elk kind heeft bakken talent. Talent gaat niet over uitblinken, maar over wat vanzelf lijkt te gaan en wat voldoening oplevert. Dat wat maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie.

KEK2 en talentontwikkeling

Talentontwikkeling is een speerpunt van KEK2. Veel scholen zijn hier mee bezig en zoeken visie, aanpak en methodiek. Luk Dewulf en Els Pronk zijn experts op het gebied van talentgedreven werken en hebben boeken, tools, een methodiek en cursussen ontwikkeld. KEK2 werkt met hen samen aan talentontwikkeling in Friesland.

Onderdeel daarvan is de driedaagse opleiding tot Talentenfluisteraar. Deze opleiding is vooral bedoeld voor leerkrachten uit het primair onderwijs, maar ook voor andere belangstellenden die denken hier wat mee te kunnen in hun werk of leven.

Over de opleiding

In de opleiding staan de theorie van de positieve psychologie, de talentbenadering en de mindsettheorie centraal. De opleiding is ook bedoeld om je eigen focus bij het werken met kinderen scherper te krijgen. Hoe kan ik nadrukkelijk werken vanuit een talenbenadering, wat vind ik daarbij echt belangrijk en zeker ook: welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?

Module 1 (1 dag): De opleiding ‘Kiezen voor talent van kinderen’ door Luk Dewulf en Els Pronk. Deze dag is opgebouwd rond het boek ‘Ik kies voor mijn talent’. Je leert je eigen talenten kennen en benoemen en je leert de technieken om een talentgesprek met kinderen te kunnen voeren.

Module 2 (2 dagen): De opleiding ‘Talentgedreven werken met kinderen’ van Els Pronk. Deze dagen geven verdieping bij het werken met talent van kinderen. Hoe kan je kinderen helpen om zelfvertrouwen te krijgen? Hoe ontwikkel je een positieve mindset? Hoe kan je achter het gedrag van kinderen kijken en met het kind aan de slag gaan rond vraagstukken die spelen? Deze twee opleidingsdagen worden gegeven door Baukje Uilkema. Lees hier meer over deze twee dagen.

Handig om te weten!

Wat? 3 cursusdagen van 09.00 - 17.00 uur
Locatie Leeuwarden
Kosten € 495,- incl. btw (normale prijs is € 790,- incl. btw)
Inclusief toolbox met talentkaarten (t.w.v € 50,-), cursusmaterialen, catering en lunches.
Aanmelden Via de button onderaan de pagina
We hebben plek voor 20 cursisten, dus wees er snel bij!

Over de opleiding Talentenfluisteraar

Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent. Anderen kunnen hen helpen om zich bewust te worden van hun talent. Dat is precies wat een Talentenfluisteraar doet: kinderen helpen om hun talenten te benoemen. We dromen ervan dat elk kind dat in Friesland, Vlaanderen, Nederland en uiteindelijk de hele wereld geboren wordt, zijn talenten kan leren kennen op een zeer laagdrempelige manier. Het zou een basisrecht van elk kind moeten zijn. Een Talentenfluisteraar in elke gemeente in Friesland, Nederland en Vlaanderen, daar gaan wij voor!

Wil je nog meer weten over de Talentenfluisteraar, klik hier.

Cursusdata

Data Module 1 (grootse dag met Luk Dewulf en Els Pronk) keuze uit:
9 juni 2020 of 17 september 2020
Module 2 (opleidingsdagen) 2 en 23 april 2020
Locatie volgt!
Klik hier om je aan te melden

Indien er meer deelnemers zijn dan geplaatst kunnen worden, krijgen mensen uit het primair onderwijs voorrang op mensen vanuit andere organisaties.

Contact

Heb je een vraag over de opleiding? Neem contact op met Sarah Dolstra via de contactgegevens onderaan de pagina.

De nieuwe data voor het najaar 2020 en voorjaar 2021 zijn ook al bekend. Klik hier!

Contactpersoon
Sarah DolstraProjectondersteuner Educatie
Telefoon:058 - 234 34 89