Menu
Sluiten

Driedaagse Talentenfluisteraar opleiding

Wil je ook graag al het goede in kinderen naar boven halen, zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan en dus ook aan de slag kunnen met de dingen die niet lekker gaan? Dan is de Talentenfluisteraar opleiding van Luk DeWulf en Els Pronk iets voor jou!

Elk kind dat geboren wordt, heeft bakken talent. Talent gaat niet over het uitblinken in een bepaalde activiteit maar over elke activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Die maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie. Graag helpen we jou als als (startend) kindercoach, leerkracht, RT-er, IB-er, begeleider kinderopvang om talenten bij kinderen te kunnen ontdekken en hoe dat helpt om zelfvertrouwen bij kinderen en hun kring te laten groeien.

KEK2 en talentontwikkeling

Talentontwikkeling is een speerpunt van KEK2. Veel scholen zijn hier mee bezig en zoekende qua visie, aanpak en methodiek. Luk Dewulf en Els Pronk zijn experts op het gebied van talentgedreven werken en hebben boeken, tools, een methodiek en cursussen ontwikkeld. KEK 2 werkt met hun samen aan een leergemeenschap talentontwikkeling in Friesland.

Onderdeel daarvan is een driedaagse opleiding tot Talentenfluisteraar. Met name voor leerkrachten uit het primair onderwijs maar ook voor andere belangstellenden die denken hier wat mee te kunnen in hun werk of leven.

Over de opleiding

In de opleiding staat de theorie van de positieve psychologie, de talentbenadering en de mindsettheorie centraal. De opleiding is ook bedoeld om je eigen focus rondom het werken met kinderen scherper te krijgen. Hoe kan ik nadrukkelijk werken vanuit een talenbenadering, wat vind ik daarbij echt belangrijk en zeker ook: welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?

Dag 1: De opleiding “Kiezen voor talent van kinderen” door Luk Dewulf en Els Pronk. Deze dag is opgebouwd rond het boek “Ik kies voor mijn talent”. Je leert je eigen talenten kennen en benoemen en de technieken om een talentgesprek met kinderen te kunnen voeren.

Dag 2 en 3: De opleiding “Talentgedreven werken met kinderen” van Els Pronk maakt een verdieping rond het werken met talent van kinderen. Hoe kan je kinderen helpen om zelfvertrouwen te krijgen? Hoe ontwikkel je een positieve mindset. Hoe kan je achter het gedrag van kinderen kijken en met het kind aan de slag gaan rond vraagstukken die spelen. Deze twee opleidingsdagen worden gegeven door Baukje Uilkema. Lees hier meer over deze tweedaagse.

Handig om te weten!

Wat? 3 cursusdagen van 09.00 - 17.00 uur
Locatie Leeuwarden
Kosten € 495,- incl. btw (normale prijs is € 650 ex. btw)
Inclusief toolbox met talentkaarten (t.w.v € 50,-), cursusmaterialen, catering en lunches.
Aanmelden Via de button onderaan de pagina

Over de opleiding Kindertalentenfluisteraar

Elk kind dat geboren wordt, heeft bakken talent. Talent gaat niet over het uitblinken in een bepaalde activiteit maar over elke activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Die maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie.

Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent, anderen kunnen hen helpen om zich bewust te worden van hun talent. Dat is precies wat een kindertalentenfluisteraar doet. Kinderen helpen om hun talenten te benoemen. We dromen ervan dat elk kind dat in Friesland, Vlaanderen, Nederland en uiteindelijk de hele wereld geboren wordt, zijn talenten kan leren kennen op een zeer laagdrempelige manier. Het zou een basisrecht van elk kind moeten zijn.  Een kindertalentenfluisteraar in elke gemeente in Friesland, Nederland en Vlaanderen, daar gaan wij voor!

Wil je nog meer weten over de kindertalentenfluisteraar, klik hier.

Cursusdata

Cursusdag 1 17 oktober (gezamenlijke startdag voor beide vervolggroepen)
Locatie Meeuw Jong Theatermakers. Oostersingel 1b. 8921 GB Leeuwarden
Cursusdag 2 en 3 (optie 1) VOL VOL VOL 7 en 21 november 2019 (max. 20 personen) VOL VOL VOL!
Locatie Keunstwurk Theaterzaal. Wissesdwinger 1. 8933 ER Leeuwarden
Cursusdag 2 en 3 (optie 2) VOL VOL VOL! 14 en 28 januari 2020 (max. 20 personen) VOL VOL VOL!
Keunstwurk Theaterzaal. Wissesdwinger 1. 8933 ER Leeuwarden

Noot 1: Indien er meer deelnemers zijn dan geplaatst kunnen worden, krijgen mensen uit het primair onderwijs voorrang op mensen vanuit andere organisaties.

Noot 2: Indien je 17 oktober niet kunt maar de andere dagen wel dan zijn er alternatieve data om de eerste dag elders in Nederland te volgen.

Contact

Heb je een vraag over de opleiding? Neem contact op met Sarah Dolstra via de contactgegevens onderaan de pagina.

Oeps, de opleiding zit vol!
Contactpersoon
Sarah DolstraProjectondersteuner Educatie
Telefoon:058 - 234 34 89