Menu
Sluiten

Muzykpuls – maatwerk traject

Je wilt meer doen met muziek bij jou op school, maar weet je nog niet goed hoe? Keunstwurk ondersteunt je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op wanneer je meer wilt weten over muziekonderwijs. Op deze pagina vind je alvast belangrijke informatie over een subsidieregeling voor muziekonderwijs én over het maatwerk traject Muzykpuls.

Impuls subsidie

De landelijke subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie is er voor basisscholen die willen investeren in meer en beter muziekonderwijs. Je dient je aanvraag in bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Het aanvragen van de subsidie voor 2018 is niet meer mogelijk. De regeling is per 29 juni 2018 gesloten.

Subsidie ontvangen: hoe nu verder?

Wanneer je de Impuls subsidie ontvangt, kun je terecht bij Keunstwurk voor hulp bij de vormgeving van je muziekonderwijs. We bieden advies en ondersteuning. Bovendien hebben we een speciaal maatwerk traject: Muzyk Puls.

Muzyk Puls

Dit programma maken we per school op maat. Het bestaat uit drie verschillende stappen die afhankelijk van jouw wensen en behoeften te doorlopen zijn. Deze drie stappen zijn:

  1. Verkenning: in dit gedeelte staat het oefenen van muzikale vaardigheden centraal.
  2. Verdieping: in deze module kunnen leerkrachten hun muzikale vaardigheden verder laten groeien.
  3. Verduurzaming: aandacht voor de verankering van het muziekonderwijs op school.

Het is aan jou om te bepalen of je alle stappen volgt, of bijvoorbeeld maar één onderdeel uitwerkt. Kies voor individuele verdieping óf voor deelname met het hele team. Wensen en behoeften van elke school zijn het uitgangspunt voor de invulling van het maatwerk traject Muzyk Puls.

Neem voor vragen over Muzyk Puls contact op met Thijs Oud (T.Oud@keunstwurk.nl) of Jan Wietse Fokkema (janwietsefokkema@kek2.nl)


Samenwerking
We werken voor het muziekprogramma samen met regionale partijen en verbinden zo de binnenschoolse en buitenschoolse voorzieningen. Zo betrekt Keunstwurk bijvoorbeeld LF2018, het Prins Claus Conservatorium, Centra voor de Kunsten, gemeenten, provincie, muziekverenigingen en Friesland Pop bij de regeling. Gezamenlijk brengen we meer muziek in de school, bij de leerkrachten en de leerlingen!

Mei 2019 is er naar alle scholen die onder Keunstwurk de Impuls traject een update gestuurd. Klik hier om deze na te lezen