Menu
Sluiten

Fantasie trainen in Harlingen

Leerkrachten van een paar basisscholen in Harlingen merken dat er iets gaande is, waar ze verandering in moeten brengen. Ze missen verbeeldingskracht bij de kinderen.

Ze zien dat het voor hun steeds moeilijker is  om los te komen van de concrete betekenis van dingen. En dat terwijl fantasie juist super belangrijk is in het ontwikkelen naar sterke volwassen. Want doordat kinderen fantaseren of iets naspelen, leren ze om te gaan met sociale situaties, komen ze tot prachtige creatieve oplossingen en zien ze nieuwe mogelijkheden.

Hoe kun je nou die verbeeldingskracht weer aanzetten, en ontwikkelen?

Dat gaan we met deze basisscholen en het cultuurnetwerk Harlingen onderzoeken in een zogenaamde KEK-impuls.

Verhalen, dat wordt onze kern.

Want, heel gaaf, we starten een Ferhalefjoer voor langere tijd! De komende twee jaar gaan we aan de slag met de verhalen van de kinderen, pakken het boek Verdwalen in Verhalen er bij, en op alle scholen komen Verhalenbouwers (onder leiding van Tamara Schoppert) die helpen om verhalen te vinden, en inspireren om deze verhalen te vertellen. En: er wordt toegewenkt naar een heus verhalenfestival in het Hannemahuis in juni!

Hierdoor krijgen leerkrachten genoeg handvatten en tools om de fantasie van de kinderen én zichzelf weer optimaal te gebruiken!

Heb jij nou na het lezen van het verhaal zoiets van: “Dat lijkt me ook echt heel leuk en goed voor bij ons op school!”? Dat kan! We hebben mensen en financiële middelen beschikbaar om dat met jouw school ook vorm te geven.

Neem contact op met de meimakker uit jouw regio, en die vertelt je alles! Hebben jullie nog niet kennis gemaakt of weet je niet hoe je deze persoon het beste kunt bereiken? Sarah kan je helpen!

Contactpersoon
Sarah DolstraCreatief Producent Cultuureducatie
Telefoon:058 - 234 34 89