Menu
Sluiten

De Boustien: koppeling creatief circuit met de KEK-impuls

Hoe kunnen we zelf workshops verzinnen die een zeepkistenrace écht leuk maken? Met onder andere die vraag is OBS de Boustien in Zwaagwesteinde begonnen in een KEK-impuls traject afgelopen november. Geen ouders meer die stiekem de zeepkisten in elkaar zetten, maar echt de kinderen zelf.

Hierin zijn we verder gegaan dan alleen bouwen of maken. Want de onderliggende vraag die hierbij naar voren kwam was: hoe koppelen we nou het creatief circuit aan de lesinhoud? En juist door die koppeling te maken, is het mogelijk om nóg iets verder te denken dan alleen het bouwen van een zeepkist. We hebben workshops taal gekoppeld:

De zeepkist als hoofdpersoon in een verhaal.

We hebben inmiddels de smaak te pakken. Want: in maart gaan we hiermee verder. Een maand lang vegen we alle methoden van tafel en gaan we thematisch werken. Nu gaan we aan de slag met muziek! Met opnieuw hulp vanuit het creatief circuit: De Wâldsang gaat bij dit proces helpen.

Heb jij nou na het lezen van het verhaal zoiets van: “Dat lijkt me ook echt heel leuk en goed voor bij ons op school!”? Dat kan! We hebben mensen en financiële middelen beschikbaar om dat met jouw school ook vorm te geven.

Neem contact op met de meimakker uit jouw regio, en die vertelt je alles! Hebben jullie nog niet kennis gemaakt of weet je niet hoe je deze persoon het beste kunt bereiken? Sarah kan je helpen!

Contactpersoon
Sarah DolstraCreatief Producent Cultuureducatie
Telefoon:058 - 234 34 89