Menu
Sluiten

KEK-impuls: geef je school een boost aan kunst en creativiteit

"Er kan meer met kunst en cultuur dan je denkt."
Dat is de filosofie achter de KEK-impuls: een nieuwe regeling van KEK2 waarmee scholen een boost kunnen geven aan kunst en creativiteit!

Stel:

De KEK-impuls maakt je wildste ideeën mogelijk.

Eerst even wat achtergrond:

KEK2 is de Friese versie van Cultuureducatie met Kwaliteit, een landelijk programma waarmee basisscholen een impuls kunnen geven aan hun kunst- en cultuureducatie. In Friesland werken we met meimakkers, onafhankelijke cultuurcoaches, die met de school op zoek gaan naar wat daarvoor nodig is.

Iedere school is anders, iedere leerkracht werkt anders. Daarom begint alles met een goed gesprek. Wat doen jullie al? Wat werkt? Wat niet? En wat zouden jullie willen?

Hoe werkt het?

Met de KEK-Impuls krijg je de mogelijkheid om samen met een meimakker en een kunstenaar of vakdocent op onderzoek te gaan. Dat onderzoekende aspect is heel belangrijk: door samen te onderzoeken leer je immers het meeste.

Dit onderzoek kan overal beginnen: bij een taalmethode, een muziekinstrument, een filosofisch gesprek, de natuur rondom school, noem maar op!

De KEK-Impuls is een leertraject. We combineren kennis van jou als leerkracht, met die van een vakdocent of kunstenaar en -heel belangrijk- die van je leerlingen. Er zijn vier ingrediënten:

  1. De school gaat een samenwerking aan met een kunstenaar, een vakdocent of een culturele instelling, zoals bijvoorbeeld een museum of een theatergezelschap.
  2. Iedereen doet mee: de leerlingen, de leerkrachten en -als dat zin heeft- de brandweer, de mensen uit het bejaardentehuis, de boswachter…
  3. Het project is een onderzoek – de weg is belangrijker dan het eindpunt
  4. De meimakker begeleidt het proces en zorgt dat alles lekker loopt

 

Borrelen er al wat ideeën bij je op voor bij jullie op school? Voorbeelden van onderzoeksvragen die passen bij jullie team, de kinderen en de omgeving? En wil je ook aan de slag met zo’n KEK-impuls? Laat het ons weten! We hebben mensen en financiële middelen beschikbaar om dat met jouw school ook vorm te geven.

Neem contact op met de meimakker uit jouw regio, en die vertelt je alles! Hebben jullie nog niet kennis gemaakt of weet je niet hoe je deze persoon het beste kunt bereiken? Sarah kan je helpen!

Contactpersoon
Sarah DolstraCreatief Producent Cultuureducatie
Telefoon:058 - 234 34 89