Menu
Sluiten

ICC – cursus

Speel jij graag een actieve rol in de verbinding tussen onderwijs en cultuur? Wil je cultuuronderwijs beter verankeren in het onderwijsprogramma? Heeft je school nog geen cultuurbeleidsplan of is het huidige plan aan vernieuwing toe en wil je met je school een volgende stap maken? Dan is de ICC-cursus iets voor jou!

Inhoud

Tijdens de cursus denk je aan de hand van interactieve werkvormen na over jouw rol als cultuurcoördinator op school. Je wisselt ervaringen en ideeën uit met de andere cursisten en gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: hoe gaat cultuureducatie bij jou op school een plek krijgen? Hoe pak je het aan? Welke rol neem je? Met wie kun je samenwerken? Hoe creëer je draagvlak?

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de acht bijeenkomsten zijn ‘leerlijndenken’, draagvlak binnen het team, financiën en de culturele kaart van de omgeving van de school. Naast de bijeenkomsten word er ook van je verwacht om thuiswerk te doen. De verwachte tijdsinvestering is ca. 40 uur. Na afloop van de cursus heb je een cultuurbeleidsplan voor jouw school.

Handig om te weten!

Wat? 8 bijeenkomsten van 15.00 - 17.30 uur
Locaties nog onbekend
Kosten € 450,-
€ 125,- voor leerkrachten werkzaam op scholen in de gemeente Leeuwarden
Tijdsinvestering Ca. 40 uur naast de bijeenkomsten
Aanmelden Via de button onderaan de pagina

Kosten

De kosten van de cursus bedragen € 450,-. Voor leerkrachten van scholen uit de gemeente Leeuwarden is er een speciale regeling. Door extra financiering betalen zij € 125,- voor de cursus.

Praktische info

Bij voldoende aanmeldingen start er een ICC cursus op woensdag 30 oktober, de locatie wordt bepaald, afhankelijk van waar de meeste deelnemers vandaag komen.
Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn voor een start in oktober, hopen we met een volle groep te kunnen starten in februari 2020 met certificering eind juni 2020. Die data worden later bekend gemaakt.

Cursusdata

Locatie nog onbekend
Data 30 oktober 2019, 13 november 2019, 11 december 2019, 15 januari 2020, 12 februari 2020, 11 maart 2020, bijeenkomst 7;gezamenlijk naar een cultuurmarkt in mei/juni, certicificering 27 mei 2020
Tijden 15.00 - 17.30 uur

Contact

Heb je een vraag over de cursus? Neem contact op met Daniëlle van Peer via de contactgegevens onderaan de pagina.

Aanmelden voor de ICC - cursus

Ben je al ICC-er en wil je verder studeren? Denk dan eens aan de post-hbo opleiding cultuurbegeleider. Deze opleiding wordt gegeven in Meppel, Groningen en Zwolle.

Kijk hier voor meer informatie over de opleiding aan de NHL Stenden Hogeschool in Meppel. Op deze pagina vind je meer informatie over de opleiding aan de Hanzehogeschool Groningen of neem contact op met Liane Meijer – de Vries via onderwijs@org.hanze.nl. Hier lees je meer informatie over de opleiding aan de Windesheim in Zwolle.

Contactpersoon
Daniëlle van PeerAdviseur Onderwijs
Telefoon:058 234 34 79
Mobiel:06 48 25 34 30