Menu
Sluiten

Inspiratieworkshops voor leerkrachten

Zing, dans, verf, schrijf, film, speel, lach, vertel en verwonder! Kunstdisciplines geven jou als leerkracht een aanvullende taal om je lessen soms anders vorm te geven. Maar hoe verbind je muziek, dans, taal, nieuwe media, drama of tekenen aan je lessen terwijl jij je misschien helemaal geen kunstenaar voelt? Hoe maak je het veilig voor jezelf en je leerlingen?

Bibliotheek Service Fryslân, Fries Museum, Kunstkade, Tryater en Kek2 slaan de handen ineen met dit inspiratieprogramma. Hierin onderzoek je hoe je kunstdisciplines creatief en vakoverstijgend inzet. Uitgangspunt is anders kijken en denken. We werken vanuit jouw eigen kracht als docent en onderzoeken hoe je die gebruikt in je reken-, taal- of geschiedenisles. Verras je leerlingen met zelfbedachte, unieke lessen!

Hoe ziet het inspiratieprogramma eruit?

Wil jij je als team verdiepen in het toepassen van de verschillende kunstvormen binnen jouw onderwijs? Dan kun je contact zoeken over het volgen van één van de verschillende inspiratieprogramma’s. We komen bij jou op school en gaan (waar mogelijk) met het hele team kijken wat voor jullie een plezierige manier is om dans, drama, taal, nieuwe media, en beeldende kunst in jullie onderwijsprogramma toe te passen.

Hoeveel tijd dit voor jou in beslag neemt? In principe zijn het drie trainingen van 2,5 uur. Maar, zoals we hierboven al aangeven: wel in overleg met jou en de specifieke wensen die vanuit jouw school komen.

Handig om te weten!

Voor wie? Leerkrachten primair onderwijs
Locatie Op jouw school
Kosten € 100,- p.p.

Voor welke kunstvorm kies jij?

Wy Spylje -Tryater – Wil jij graag meer spelenderwijs met je klas aan de slag? We bieden een praktische manier om met theater aan de slag te gaan, zodat je na afloop van de training kunt zeggen: ‘dit ga ik volgende week meteen met mijn klas uitproberen!’ Er is veel aandacht voor onderzoeken, experimenteren en spelen.

Tekenskoalle – Fries Museum – Maak kennis met nieuwe technieken en ideeën om je leerlingen uit te dagen en te inspireren. Met de bouwstenen van het tekenonderwijs onderzoeken we hoe jij in jouw klas steeds weer nieuwe en verrassende tekenlessen kunt geven. Je leert ook hoe je het creatieve proces bij de leerlingen stimuleert en volgt.

Taaltoveraars – Bibliotheek Service Fryslân – Hoe verleid en inspireer je  je leerlingen om de veelzijdigheid van taal te onderzoeken en te gebruiken als een persoonlijk instrument? Dit traject is niet gericht op spelling of technisch leesonderwijs, maar op de toepassing van taal als kunstvorm waaraan je plezier beleeft!

Wy Sjonge – Keunstwurk – Of je nu zingt, danst, speelt of luistert: muziek raakt ons allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je dat benut in de klas? Met de coaches van Wy Sjonge verken je wat jij kunt, hoe je dit op de kinderen overbrengt en hoe je verbinding maakt tussen muziek en andere disciplines.

Wy Hacke – Bibliotheek Service Fryslân – We leven in een maatschappij die bol staat van technologie en die steeds sneller digitaliseert. Binnen Wy Hacke besteden we aandacht aan (nieuwe) mediakunst, oftewel het creëren en scheppen met nieuwe (media)technieken. Dit gaan we doen door op een creatieve manier te verdwalen.

Wy Dûnsje – Kunstkade – Dans sluit aan bij de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen. Het is niet zo gek dat kinderen vaak niet lang kunnen stilzitten en willen bewegen! Bij Wy Dûnsje leer je hoe je van beweging tot dans kunt komen. We gaan aan het werk met de basis elementen van dans, combineren dans met taal en andere vakken en maken onze eigen danscompositie. Danservaring is niet nodig!


Aanmelden inspiratieworkshop

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar Sarah Dolstra via kek2@keunstwurk.nl. Zij helpt je graag verder.

Contactpersoon
Sarah DolstraProjectondersteuner Educatie
Telefoon:058 - 234 34 89