Menu
Sluiten

Inspiratieworkshops voor leerkrachten

"Ik wil vaker tekenen met m’n klas." "Wat kan ik allemaal met muziek in mijn les?" "Ik vind theater hartstikke leuk, maar ik weet er te weinig van." Herken je deze vragen? En weet je niet waar je moet beginnen? Ben je op zoek naar meer kunst in de klas en naar iemand die je op weg kan helpen? De inspiratieprojecten van KEK2 zijn misschien precies wat je nodig hebt.

KEK2 heeft in samenwerking met het Fries museum, Tryater, Bibliotheek Service Fryslân en Kunstkade een groep enthousiaste vakdocenten bij elkaar gebracht om jou en je team op weg te helpen met meer kunst in de klas.

Ze zijn gespecialiseerd in bijvoorbeeld tekenen, theater of muziek, maar kunnen ook disciplines combineren en zoeken naar aansluiting met andere vakken. Hoe koppel je theater aan je taalles? Of dans aan het maken van een stop-motion? Kan je muziek gebruiken bij gym? Of kan je met tekenen een les wereldoriëntatie doen?

Met kunst in je les kan je meer dan je denkt. En jij als leerkracht kan óók meer dan je denkt. Daarom gaan we samen op zoek.

Het werkt als volgt:

  1. Je kiest samen met je team één of meerdere kunstdisciplines uit. Jullie kunnen kiezen uit tekenen, theater, muziek, nieuwe media, verhalenvertellers(taal en creativiteit) en dans.
  2. De vakdocent(en) van je discipline(s) naar keuze komt op school voor een kennismakingsessie. Hierin gaan jullie op zoek naar een eigen onderzoeksvraag: wat willen jullie kunnen aan het einde van dit project?
  3. Afhankelijk van die vraag bepalen jullie samen hoeveel verdiepingssessies er nodig zijn.
  4. Aan de slag!

Een project bestaat uit één van de volgende opties:

Kennismakingssessie:  € 100,- ex BTW

3 sessies:  € 300,- ex BTW (1 kennismaking, 2 verdiepingssessies)

4 sessies:   € 400,- ex BTW (1 kennismaking, 3 verdiepingssessies)

5 sessies:   € 500,- ex BTW (1 kennismaking, 4 verdiepingssessies)


Voor welke kunstvorm kies jij?

Wy Spylje -Tryater – Wil jij graag meer spelenderwijs met je klas aan de slag? We bieden een praktische manier om met theater aan de slag te gaan, zodat je na afloop van de training kunt zeggen: ‘dit ga ik volgende week meteen met mijn klas uitproberen!’ Er is veel aandacht voor onderzoeken, experimenteren en spelen.

Tekenskoalle – Fries Museum – Maak kennis met nieuwe technieken en ideeën om je leerlingen uit te dagen en te inspireren. Met de bouwstenen van het tekenonderwijs onderzoeken we hoe jij in jouw klas steeds weer nieuwe en verrassende tekenlessen kunt geven. Je leert ook hoe je het creatieve proces bij de leerlingen stimuleert en volgt.

Taaltoveraars – Bibliotheek Service Fryslân – Hoe verleid en inspireer je  je leerlingen om de veelzijdigheid van taal te onderzoeken en te gebruiken als een persoonlijk instrument? Dit traject is niet gericht op spelling of technisch leesonderwijs, maar op de toepassing van taal als kunstvorm waaraan je plezier beleeft!

Wy Sjonge – Keunstwurk – Of je nu zingt, danst, speelt of luistert: muziek raakt ons allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je dat benut in de klas? Met de coaches van Wy Sjonge verken je wat jij kunt, hoe je dit op de kinderen overbrengt en hoe je verbinding maakt tussen muziek en andere disciplines.

Wy Hacke – Bibliotheek Service Fryslân – We leven in een maatschappij die bol staat van technologie en die steeds sneller digitaliseert. Binnen Wy Hacke besteden we aandacht aan (nieuwe) mediakunst, oftewel het creëren en scheppen met nieuwe (media)technieken. Dit gaan we doen door op een creatieve manier te verdwalen.

Wy Dûnsje – Kunstkade – Dans sluit aan bij de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen. Het is niet zo gek dat kinderen vaak niet lang kunnen stilzitten en willen bewegen! Bij Wy Dûnsje leer je hoe je van beweging tot dans kunt komen. We gaan aan het werk met de basis elementen van dans, combineren dans met taal en andere vakken en maken onze eigen danscompositie. Danservaring is niet nodig!


Aanmelden inspiratieworkshop

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar Sarah Dolstra via kek2@keunstwurk.nl. Zij helpt je graag verder.

Contactpersoon
Sarah DolstraCreatief Producent Cultuureducatie
Telefoon:058 - 234 34 89