Menu
Sluiten

DIY Kunst In De Klas – inspiratieprogramma voor leerkrachten

Zing, dans, verf, schrijf, film, speel, lach, vertel en verwonder! Kunstdisciplines geven jou als leerkracht een aanvullende taal om je lessen soms anders vorm te geven. Maar hoe verbind je muziek, dans, taal, nieuwe media, drama of tekenen aan je lessen terwijl jij je misschien helemaal geen kunstenaar voelt? Hoe maak je het veilig voor jezelf en je leerlingen?

Met dit inspiratieprogramma onderzoek je hoe je kunstdisciplines creatief en vakoverstijgend inzet. Uitgangspunt is anders kijken en denken. We werken vanuit jouw eigen kracht als docent en onderzoeken hoe je die gebruikt in je reken-, taal- of geschiedenisles. Verras je leerlingen met zelfbedachte, unieke lessen!

Hoe ziet het inspiratieprogramma eruit?

We starten met een inspirerende bijeenkomst met deelnemers van alle disciplines. Daarna krijg je drie lessen in een door jou gekozen kunstdiscipline. Vervolgens maak je samen met de vakleerkracht een verbinding met jouw school. We sluiten het programma gezamenlijk af.

Handig om te weten!

Voor wie? Leerkrachten primair onderwijs
Locatie Na inschrijving wordt bekeken welke locatie in Fryslân het meest centraal is voor de deelnemers
Je krijgt Twee multidisciplinaire bijeenkomsten, drie vervolgbijeenkomsten in de door jou gekozen discipline, coaching door kunstvakdocent in de klas en een prachtige toolkit
Kosten € 100,-

Voor welke kunstvorm kies jij?

Wy Spylje – Wil jij graag meer spelenderwijs met je klas aan de slag? We bieden een praktische manier om met theater aan de slag te gaan, zodat je na afloop van de training kunt zeggen: ‘dit ga ik volgende week meteen met mijn klas uitproberen!’ Er is veel aandacht voor onderzoeken, experimenteren en spelen. – Bekijk hier de data voor Wy Spylje.

Tekenskoalle – Maak kennis met nieuwe technieken en ideeën om je leerlingen uit te dagen en te inspireren. Met de bouwstenen van het teken onderwijs onderzoeken we hoe jij in jouw klas steeds weer nieuwe en verrassende tekenlessen kunt geven. Je leert ook hoe je het creatieve proces bij de leerlingen stimuleert en volgt. – Bekijk hier de data voor Tekenskoalle.

Taaltoveraars – Hoe verleid en inspireer je  je leerlingen om de veelzijdigheid van taal te onderzoeken en te gebruiken als een persoonlijk instrument? Dit traject is niet gericht op spelling of technisch leesonderwijs, maar op de toepassing van taal als kunstvorm waaraan je plezier beleeft! – Bekijk hier de data voor Taaltoveraars.

Wy Sjonge – Of je nu zingt, danst, speelt of luistert: muziek raakt ons allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je dat benut in de klas? Met de coaches van Wy Sjonge verken je wat jij kunt, hoe je dit op de kinderen overbrengt en hoe je verbinding maakt tussen muziek en andere disciplines. – Bekijk hier de data voor Wy Sjonge.

Wy Appe – We leven in een maatschappij die bol staat van technologie en die steeds sneller digitaliseert. Binnen Wy Appe besteden we aandacht aan (nieuwe) mediakunst, oftewel het creëren en scheppen met nieuwe (media)technieken. Dit gaan we doen door op een creatieve manier te verdwalen. – Bekijk hier de data voor Wy Appe.

Wy Dûnsje – Dans sluit aan bij de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen. Het is niet zo gek dat kinderen vaak niet lang kunnen stilzitten en willen bewegen! Bij Wy Dûnsje leer je hoe je van beweging tot dans kunt komen. We gaan aan het werk met de basis elementen van dans, combineren dans met taal en andere vakken en maken onze eigen danscompositie. Danservaring is niet nodig! – Bekijk hier de data voor Wy Dûnsje.


Aanmelden inspiratiecursus

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar Sarah Dolstra of Froukje Geerts via kek2@keunstwurk.nl. Zij helpen je graag verder.

Contactpersonen
Froukje GeertsAdviseur Cultuureducatie
Telefoon:058 234 34 41
Sarah DolstraProjectondersteuner Educatie
Telefoon:058 - 234 34 89