Menu
Sluiten

Ferhalefjoer

"Door verhalen te vertellen leer je hoe het leven werkt"

Een verhaal is voor ons brein de meest interessante en logische manier om kennis te verwerken. Door naar verhalen te luisteren en ze te vertellen, leg je verbindingen en leer je hoe het leven werkt. Bij kinderen is dit niet anders; de verbindingen die je legt in je jeugd bepalen de wording van je brein. Daarom is het belangrijk om kinderen over zichzelf en over de wereld te vertellen.

Het Ferhalefjoer bestaat uit verschillende onderdelen:
– Ik kijk, luister en proef verhalen (waarnemen)
– Ik maak, creëer en vorm verhalen (maken)
– Ik presenteer, vertel en toon verhalen (presenteren)

Heeft jouw school een mooi verhaal dat jullie willen vertellen? Geef je dan op voor Ferhalefjoer! Pak een middag of avond om gezellig in een kring of rond het haardvuur een verhaal te delen. Dit kan op school, maar ook bijvoorbeeld bij het bejaardenhuis om de hoek. Maak je er jullie besloten feestje van of is iedereen welkom en dus openbaar?

Een verhaal legt op een magische wijze verbinding: met jezelf, met anderen, met de wereld.

Ga naar Ferhalefjoer.nl. Ontdek, laat je inspireren en doe mee!

Inspiratie nodig?
Voor het boek “Verdwalen in Verhalen” heeft Anne Graswinckel verhalenvertellers Frank Belt en Erik van Dort het hemd van het lijf gevraagd over hoe zij vertellen en ze stiekem ook hun favoriete werkvormen ontfutseld. Lees hier meer over deze DIY ode voor verhalen vertellen. Je kunt ‘m zelfs bestellen!

Je kunt ook een I-Lab verhalenlaboratorium naar jouw school halen. Lees er hier meer over.

Wil je nou zelf ook een Ferhalefjoer starten, maar weet je niet precies hoe? Anne vertelt je in deze video hoe je binnen een half uur een prachtig Ferhalefjoer kan starten!

 

Verhalen-agenda

20 maart 2019 Wereldverteldag