Menu
Sluiten

Verhalenvuur – Ferhalefjoer 2018

Het Verhalenvuur 2018 neemt je school mee in een wereld van verhalen.

Een verhaal is voor ons brein de meest interessante en logische manier om kennis te verwerken. Door naar verhalen te luisteren en ze te vertellen, leg je verbindingen en leer je hoe het leven werkt. Bij kinderen is dit niet anders; de verbindingen die je legt in je jeugd bepalen de wording van je brein. Daarom is het belangrijk om kinderen over zichzelf en over de wereld te vertellen.

Het Verhalenvuur 2018 biedt een pakket aan mogelijkheden om samen met de hele school verhalen te beleven. Samen met het team, de kinderen, (misschien) de ouders en de omgeving van de school. Met het Verhalenvuur werken we toe naar een vertelavond op school. Het project bestaat uit verschillende onderdelen: waarnemen, maken en presenteren.

Op maat
Verhalenvuur 2018 is een maatwerkproject. De verhalen kun je laten aansluiten bij de visie van jouw school. In overleg met je team maak je een aantal keuzes. Wil je support op school, bijvoorbeeld bij de invulling? Dat kan met een meimakker. Heb je liever een specialist? Dat is ook mogelijk. De precieze kosten zijn afhankelijk van jullie wensen voor de begeleiding. Graag onderzoeken we eerst samen waar bij jullie op school de focus ligt.

Keuze-agenda

Juli 2018 Inspiratiebrief met vertelvormen voor de gouden weken
September 2018 Themanummer Taalkit Kunst van het verhalen vertellen in de gouden weken
(Team)inspiratieproject Taaltoveraars (drie keer in het najaar)
3 t/m 14 oktober 2018 Verhalen vertellen in de Kinderboekenweek
19 t/m 23 november 2018 LF2018 vertelweek of avond op school
20 maart 2019 Grote afsluiting op Wereldverteldag

Verhalenvuur 2018 is een maatwerkprogramma. Wil je meedoen, zoek je coaching of wil je samen ontwikkelen? Mail dan naar Sarah Dolstra via kek2@keunstwurk.nl.

Contactpersoon
Sarah DolstraProjectondersteuner Educatie
Telefoon:058 - 234 34 89