Menu
Sluiten

Meispelen

Samen, mei elkoar, ontdekken, maken en spelen!

Op 15 mei 2020 gaan we Meispelen. Een jaarlijks fenomeen waarbij we elkaar laten zien wat cultuur op school betekent! Muziek maken, acteren, schilderen of tekenen, dansen, zingen, maken of filmen: kinderen kunnen aan elkaar, ouders, leerkrachten en het dorp laten zien welke talenten ze hebben. Ontstaan vanuit het landelijke initiatief Meer Muziek in de Klas.

De (nieuwe) invulling van jullie muziek- of cultuurdag!

Heb je al een muziek- of cultuurdag gepland? Dan kan dat de Meispelen zijn voor jouw school. Als je nog een datum moet prikken leg dan alvast 15 mei 2020 vast. Als alle scholen meedoen dan wordt het een groot cultuurfeest!

Laat tijdens deze dag alles zien wat er op de school gebeurt op het gebied van cultuur en wat cultuur op school betekent!

Ideeën nodig?

Hoe?
Na de sportdag en de Koningsspelen, waar het accent op sport ligt, is dit dé provinciale cultuurdag waar je op je eigen manier met je eigen school aan kunt meedoen. Welke talenten hebben de kinderen op school? Zijn er ook ouders die kunnen helpen bij het bouwen of kan een opa, tante of zus goed muziek schrijven? Kijk eens in je omgeving. De lokale muziekschool of centrum voor de Kunsten kan je ook helpen bij invullen van de Meispelen.

Aanmelden Meispelen
We horen graag welke scholen er gaan Meispelen. En/of wil je creatieve assistentie van een meimakker van KEK? Mail naar Kek2@keunstwurk.nl. 

 

Meer informatie over Meer Muziek in de Klas
Contactpersoon
Gerda RoordaAdviseur Muziek
Telefoon:058 234 34 13