Menu
Sluiten

’t Wad op met Jan & Co

Aanbieder
De Klyster, NME-Centrum voor natuur- en duurzaamheidseducatie
Locatie
Bij Moddergat
Doelgroep
Groep 7 en 8 Noordoost Fryslân
Prijs
1,--

Sense of Place

Gids Jan -geboren en getogen in Paesens- kent het Wad als zijn broekzak. Hij neemt de kinderen mee ’t Wad op en vertelt honderduit over zijn belevenissen en laat zien en beleven waarom dit Werelderfgoed zo fascinerend is. Krabben, kwallen en sterke verhalen…..de kinderen zullen aan zijn lippen hangen en er zal bovendien ook flink gelachen worden.

Chrisje van Ek is een echte wadgids. Zij zal met de kinderen vooral verzamelen en het Wad beleven. Fokko Winterwerp is een verwoed vogelaar en zal een enkele keer ook meegaan.

Speciaal voor LF-2018 ontvangt de school gratis het 2-talige kinderboek “Fûgels oan ús Kust” en voor ieder kind een vogelzoekkaart. Dit jaar schenken de gidsen extra aandacht aan stillevens en kunst en maken een wadschilderij.

Jan Idskema en Chrisje van Ek zijn uw gidsen. Fokko Winterwerp schuift een enkele keer ook aan. Zij bellen de leerkracht een paar dagen van te voren nog even op om alles door te nemen.

Praktische informatie

Bezoekduur 2,5 à 3 uur
Boekingsperiode(s) 2018
Boekingsdag(en) ma t/m vr
Boekingstijd(en) in overleg
Prijs per kind € 1,--
Voorbereiding op school U krijgt van te voren het boek Fûgels oan ús Kust toegestuurd en een vogelzoekkaart voor de leerlingen. Bekijk dit materiaal van te voren met de klas.
Start plaats Moddergat; bij de parkeerplaats
Vervoer De school regelt zelf vervoer naar Moddergat. Tip: plastic zakken mee om op terugweg op te zitten
Kleding Nauw sluitende gympen. Liefst geen laarzen, want die kunnen vast blijven zitten in het slik. GEEN BLOTE VOETEN, ivm scherpe schelpen en glas. Warme kleding, liefst winddicht. Let op, achter de dijk is het veel kouder, dus trek genoeg aan. Ook de begeleiders!!!
Meenemen Rugzakje met plastic zak om gevonden schatten mee te nemen.
Evt fruit en drinken
Evt. thermoskan koffie voor volwassenen
Fototoestel en evt. verrekijker
Overig Graag ruim op tijd aanwezig zijn, zodat gids op tijd kan starten.
Inschrijven
Galerij

Gegevens aanbieder

De Klyster, NME-Centrum voor natuur- en duurzaamheidseducatie
Trekwei 8b
9104 AB Damwâld
0511 42 55 55 / 06 – 440 850 63 / 06 137 85 146
Contactpersoon: Marjolein Staal

De Klyster ontwikkelt en organiseert de natuur- en duurzaamheidseducatie voor het basisonderwijs in Noordoost Friesland. Het aanbod bestaat o.a.  uit: compleet verzorgde veldexcursies, natuuruitjes, duurzaamheidsprojecten, gastlessen en  lesmateriaal. Enthousiaste en gecertificeerde natuurgidsen nemen uw  leerlingen mee op pad voor een onvergetelijke natuurervaring!