Menu
Sluiten

Vissen i.d. Geul & Wadlopen

Aanbieder
De Klyster, NME-Centrum voor natuur- en duurzaamheidseducatie
Locatie
Nabij Lauwersoog
Doelgroep
Groep 5 en 6 Noordoost Fryslân
Prijs
1,--

Sense of Place

Echte stoere wadexcursie waarbij als hoogtepunt met een groot sleepnet gevist wordt in een geul. De vangst bestaat uit kleine visjes, krabben, garnalen, kwalletjes en ……. wie zal het zeggen, ’t is altijd weer spannend wat je op zult halen!
Lekker rondbanjeren in het slik, en ontdekken welke beestjes in de blubber wonen. De Hoek van de Bant ligt voor de spuisluizen bij Lauwersoog nog aan de Friese kant en is een prachtig gebied om met de kinderen te ‘wadlopen’. Speciaal voor LF-2018 ontvangt de school gratis het 2-talige kinderboek “Fûgels oan ús Kust” en voor ieder kind een vogelzoekkaart. In de klas gaat de leerkracht aan de slag met het maken van Waddenkunst.

NB. de data en tijden zijn zo gekozen vanwege het tij.

Praktische informatie

Bezoekduur 2,5
Boekingsperiode(s) 2018
Boekingsdag(en) ma t/m vr
Boekingstijd(en) in overleg
Prijs per kind € 1,--
Voorbereiding op school U krijgt per post een lesbrief toegestuurd (deze kunt u ook downloaden van de website: http://www.klyster.nl/activiteit.php?id=644). U geeft 1 voorbereidende les voor u op excursie gaat. Bij lessuggestie 2 hoort een powerpoint presentatie. Deze is downloadbaar van onze website. Verder bevat de lesbrief creatieve verwerkingsopdrachten. Laat de kinderen schelpen en andere wadschatten meenemen.
Start plaats Parkeerplaats bij Hoek van de Bant
Begeleiding De gids heeft de leiding. De leerkracht assisteert en de chauffeurs zijn van harte welkom om mee te gaan. Gids is Annemarie van der Molen: 06-12403434 of 0519-221232
Vervoer De school moet zelf vervoer regelen naar Hoek van de Bant. Route: Rij met de auto richting Lauwersoog. Voor Lauwersoog ziet u de hoge witte spuisluizen. Een halve kilometer daarvóór is aan uw linkerhand een parkeerplaats. Dit is het verzamelpunt. Hier staat de gids te wachten.
Kleding Omdat we écht wadlopen en door het slik banjeren moet iedereen zich aan het kledingvoorschrift houden. Ook de leerkracht en chauffeurs!
- oude warme kleding (het waait bijna altijd en daarom is het veel kouder dan je denkt)
- surfschoenen of basketbalschoenen die strak om de voet zitten (dus géén laarzen of slappe zwemschoentjes)
- jogging- of trainingsbroek die je omhoog kunt stropen of korte of driekwart broek
- warme trui
- evt. regenkleding
- reservekleding en handdoek
- vuilniszak om op de terugweg op te zitten in de auto
- plastic zak voor natte kleren en schoenen
Meenemen > Rugzakje met plastic tasje om gevonden wadschatten mee te nemen
> Evt. zonnebrand.
> Evt. tankje water en washand/handdoek om schoon te spoelen.
Overig De gids neemt van te voren nog contact op met de school. Bij slecht weer kan de gids beslissen dat het weer het niet toelaat de excursie door te laten gaan. De school wordt gebeld. Let op!: De avond van te voren hebben gids en leerkracht even contact. De gids weet dan meer over de weersomstandigheden. Verder bespreekt ze met u de laatste zaken. Vergeet uw fototoestel niet. De Klyster ontvangt graag uw 2 mooiste kiekjes.
Inschrijven
Galerij

Gegevens aanbieder

De Klyster, NME-Centrum voor natuur- en duurzaamheidseducatie
Trekwei 8b
9104 AB Damwâld
0511 42 55 55 / 06 – 440 850 63 / 06 137 85 146
Contactpersoon: Marjolein Staal

De Klyster ontwikkelt en organiseert de natuur- en duurzaamheidseducatie voor het basisonderwijs in Noordoost Friesland. Het aanbod bestaat o.a.  uit: compleet verzorgde veldexcursies, natuuruitjes, duurzaamheidsprojecten, gastlessen en  lesmateriaal. Enthousiaste en gecertificeerde natuurgidsen nemen uw  leerlingen mee op pad voor een onvergetelijke natuurervaring!