Menu
Sluiten

Bijen in de Kruidhof

Aanbieder
De Klyster, NME-Centrum voor natuur- en duurzaamheidseducatie
Locatie
Botanische tuin De Kruidhof, Schoolstraat 29b (9285 NE) te Buitenpost
Doelgroep
groep 5 t/m 8
Prijs
1,--

Celebrating diversity

Veel mensen zijn angstig voor bijen omdat ze een beetje op wespen lijken. Dat hoeft helemaal niet! In deze excursie leren de kinderen (maar ook hun juffen en meesters) van alles over de bij!

Bijen zijn geweldige beestjes. Ze zijn ontzettend belangrijk voor de bestuiving van planten en daarmee voor onze voedselproductie. Bovendien maken ze honing! In het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 is de botanische tuin de Kruidhof de landingsplek van thema ‘Silence of the Bees’. Leer wat de bijen allemaal voor ons betekenen en laat je onderdompel in een echt bijenmuziekstuk.

2018 wordt het jaar van de bij!

Praktische informatie

Bezoekduur 1,5 uur
Boekingsperiode(s) 2018
Boekingsdag(en) ma t/m vr
Boekingstijd(en) in overleg
Prijs per kind € 1,--
Voorbereiding op school Bij de excursie hoort een lesbrief. Het is zeer gewenst wanneer u van tevoren al met de kinderen over de bij hebt gewerkt.
Begeleiding De gids neemt de leiding en u gaat als leerkracht mee. Verder is er geen extra begeleiding nodig. De chauffeurs zijn van harte welkom om de excursie bij te wonen.
Start plaats Parkeerplaats van de Kruidhof
Vervoer Zelf regelt u het vervoer naar de Kruidhof in Buitenpost.
Kleding Bijen houden niet van luchtjes. Geurtjes die wij zo lekker vinden zoals: parfums, deodorant en gel, vinden bijen maar niets. Dus gebruik ze deze dag niet. Voor de eigen veiligheid is het goed een lange broek te dragen en een blouse met lange mouwen van gladde stof. Ga nooit voor de vliegopening van de bijenkast staan. Als iedereen zich aan de regels houdt, kan er bijna niks meer misgaan.
Inschrijven
Galerij

Gegevens aanbieder

De Klyster, NME-Centrum voor natuur- en duurzaamheidseducatie
Trekwei 8b
9104 AB Damwâld
0511 42 55 55 / 06 – 440 850 63 / 06 137 85 146
Contactpersoon: Marjolein Staal

De Klyster ontwikkelt en organiseert de natuur- en duurzaamheidseducatie voor het basisonderwijs in Noordoost Friesland. Het aanbod bestaat o.a.  uit: compleet verzorgde veldexcursies, natuuruitjes, duurzaamheidsprojecten, gastlessen en  lesmateriaal. Enthousiaste en gecertificeerde natuurgidsen nemen uw  leerlingen mee op pad voor een onvergetelijke natuurervaring!