Menu
Sluiten

Ferhalefjoer – voor kunstprofessionals

In de week van 19 tot en met 23 november 2018, tijdens het Ferhalefjoer, ontmoeten jong en oud elkaar rond het vuur om verhalen te vertellen. Met het boek Verdwalen in Verhalen als gids onderzoeken kunstprofessionals samen met een school hoe het verzinnen, maken en vertellen van verhalen kunnen inspireren. Ferhalefjoer is een project van KEK2 en Lân fan taal en maakt onderdeel uit van de ReOpening van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Als kunstprofessional benader je zelf een school waarmee je een (klein) verhalenproject wilt uitvoeren. Dat kan bijvoorbeeld met de school bij jou in de buurt of een school waarmee jij goede contacten hebt of warme gevoelens van krijgt. Misschien heb je al eerder een project met een school uitgevoerd of is er een school waarmee je altijd al eens hebt willen samenwerken.

Heb je een school of meerdere scholen gevonden om een verhalenproject mee te organiseren? Dan kunnen jullie samen gaan onderzoeken welke vorm past bij het project. Wat fascineert de school? Wat willen ze onderzoeken en vertellen? Doet de hele school mee of één klas? Welke vorm krijgt de vertelmiddag of -avond? Wie nodigen jullie uit?

Ben je werkzaam op een school en wil je meedoen aan of meer weten over het Ferhalefjoer? Klik dan hier.

Doe je mee met Ferhalefjoer?

Als deelnemend kunstprofessional krijg je per school een budget van € 300,- (exclusief btw en reisvergoeding) voor de uitvoering van het project. Daarnaast krijg je het boek Verdwalen in Verhalen om je te inspireren. De school krijgt een doos met attributen (bijvoorbeeld met vlaggetjes en nepvuur) om de locatie van de vertelmiddag- of avond te versieren. Het vertelmoment wordt onderdeel van het grotere geheel door het te delen op de Ferhalefjoer-website die binnenkort online komt.

Praktische informatie

Data 19 t/m 23 november 2018
Tijd Middag of avond (eigen keuze)
Locatie Eigen keuze
Aanmelden Via onderstaande button
Aanmelden voor Ferhalefjoer

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via kek2@keunstwurk.nl.

Contactpersoon
Sarah DolstraProjectondersteuner Educatie
Telefoon:058 - 234 34 89