Menu
Sluiten

Cursus 3.2.3: Spelen met boomwhackers

Van spelvorm tot samenspel

Boomwhackers zijn sets gekleurde en gestemde buizen van plastic, van bas tot piccolo. Tijdens deze trainingen krijg je allerlei tips en oefeningen om de boomwhackers te gebruiken in de klas. Je leert ook hoe je de boomwhackers kunt gebruiken om te rekenen, communiceren, klokkijken en hoe je ze kunt inzetten bij allerlei vormen van spelend en onderzoekend leren.

Van spelvormen en creatieve toepassingen voor de onderbouw, melodietjes en akkoorden maken voor de middenbouw tot samenspeloefeningen voor de bovenbouw. Er zijn zelfs arrangementen met een heel orkest zodat je samen kunt spelen met de plaatselijke muziekvereniging.

 

  1. Praktische startworkshop: hoe begin ik met de boomwhackers en wat kan ik er zoal mee? Met tips en toepassingen voor alle groepen.
  2. Verdiepende workshop: wat kan ik nog meer met de boomwhackers en hoe kan ik mijn muzieklessen (nog) meer inhoud en kwaliteit geven? Met aanvullende les-ideeën en tips om zelf toepassingen te bedenken bij eigen materiaal en liedjes.
  3. Visietraining: over het gebruik van boomwhackers als één van de basis-ingrediënten bij de doorlopende leerlijn muziek en de mogelijkheden om er vak-verbindend mee te werken.

Kernvragen

Cursusinformatie

voor wie? Schoolteam (of een deel daarvan)
door wie? Vakdocent, specialist of meimakker (via KEK of kunstinstelling uit de buurt)
datum en tijd Datum in overleg, circa anderhalf uur
locatie Op school, leslokaal met digitaal schoolbord
financiële bijdrage 100 euro per training, mede aangeboden door provincie Fryslân en Ministerie OCW

Aanmeldformulier

  • Persoonsgegevens

  • Gegevens school / organisatie


  • Facturering
  • In het kader van uw privacy
    Ik ben me ervan bewust dat mijn persoonsgegevens worden opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.