Menu
Sluiten

Cultuureducatie Festival

Spelen met taal, verhaal en verbeelding.

Spelen met verhalen is het centrale thema 14 november 2019 op het Cultuureducatie Festival in de Stadskas onder de Oldehove in Leeuwarden. In 2018 vierden we daar de eerste editie van het festival (Symposium 2018xonderwijs).

Over het festival

In editie 2019 willen we in de Stadskas onder de Oldehove in Leeuwarden een plek creëren waar onderwijs, kunst en cultuur elkaar vinden in de gemeenschappelijke zoektocht naar krachtig (cultuur)onderwijs. Zodat ieder kind in onze provincie zich kan ontwikkelen tot een evenwichtige, taalsterke, creatieve volwassene die weet heeft van zijn eigen verhaal, vanuit de eigen culturele omgeving, met oog voor deze complexe wereld.

Als voorprogramma op literair festival Explore the North bouwen we dit jaar door te spelen met verhalen. Spelen omdat dit de ultieme manier voor (jonge) mensen is om te leren. Verhalen omdat deze onze hersenen trainen om als sociale wezens te kunnen functioneren (Mark Mieras).

Op dit festival kan je als juf, meester of andere onderwijsbetrokkene volop spelen. Spelend werken, met taal, verhaal en verbeelding. Vanuit de Stadskas nemen we je mee naar locaties rond het Oldehoofsterkerkhof. Daar ontmoet je inspirerende workshopleiders als schrijfster Mariet Lems en illustratrice Linda de Haan die met je aan de slag gaan met boeken, illustraties, film, dans, theater en nieuwe media tijdens workshops, presentaties en maaksessies. Om eigen verhalen te vertellen. Om zo de verbeeldingskracht te stimuleren en het creatieve proces van waarnemen, verwonderen en maken op gang te brengen. Doen, doen, doen!

Kom zelf ervaren wat spelen met je doet! 

De programmering van het blokkenschema maken we met input van inspirerende cultuuraanbieders en creatieve scholen. Goede voorbeelden, aan het werk in een proeftuin waar voor ieders talent en nieuwsgierigheid ruimte krijgt in innovatieve workshops en vernieuwde samenwerkingsverbanden.

Wie, wat, waar?

Wanneer : 14 november 2019
Waar : Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden
Tijd : 15.30-20.00 uur. Schuif aan wanneer het je schikt. Activiteit: vol=vol
Wat : Workshops, presentaties, maaksessies, achtergrond
Kosten : Gratis!

Kom je ook?

Bovendien krijgen alle deelnemers 50% korting op een kaartje van Explore The North!

We zijn nog druk met het programma. Het blokkenschema komt zo snel mogelijk!

Om alvast in de stemming te komen hier een filmpje van het Symposium 2018xonderwijs, dat we vorig jaar organiseerden in de Stadskas.

Kom je ook? Meld je hier aan!

Het Cultuureducatie Festival wordt georganiseerd door KEK2, Keunstwurk en Kunstkade.