Menu
Sluiten

Cultuureducatie Festival UITVERKOCHT

Leerkrachten spelen met taal, verhaal en verbeelding!

Spelen met verhalen is het centrale thema 14 november 2019 op het Cultuureducatie Festival in de Stadskas onder de Oldehove in Leeuwarden. In 2018 vierden we daar de eerste editie van het festival (Symposium 2018xonderwijs).

Leerkrachten spelen op 14 november met taal, verhaal en verbeelding op het Cultuureducatie Festival in en rond de Stadskas in Leeuwarden! Je krijgt praktische tips en werkvormen die je direct toe kunt passen in je kunst- en cultuuronderwijs, we praten over de rol van kunst- en cultuuronderwijs en maken de verbinding tussen leesonderwijs en kunst- en cultuureducatie.

Workshops door kunstenaars
Je kiest tijdens het festival drie workshops uit het aanbod van achttien workshops door schrijvers, illustratoren, beeldend kunstenaars en onderwijsspecialisten, bijvoorbeeld schrijfster Mariet Lems, illustrator Linda de Haan en de educatiemedewerkers van Tryater. De workshops zijn op loopafstand van de Stadskas: in de boekwinkel van de Afûk, in het atelier en de theesalon van het Princessehof, in de Hofkamer en in het oude pand van Kunstkade aan het Schavernek.

Verhalen dragen bij aan ontwikkeling
Als voorprogramma op literair festival Explore the North gaan we spelen met verhalen. Spelen omdat dit de ultieme manier voor (jonge) mensen is om te leren. Verhalen omdat deze onze hersenen trainen om als sociale wezens te kunnen functioneren (Mark Mieras). Anne Graswinckel, projectleider KEK2: “Leerkrachten die geïnspireerd cultuuronderwijs geven helpen ieder kind in Fryslân zich te ontwikkelen tot een evenwichtige, taalsterke, creatieve volwassene die weet heeft van zijn eigen verhaal, vanuit de eigen culturele omgeving, met oog voor deze complexe wereld.”

Aanbieding Boek van de Dag aan gedeputeerde en wethouder
Tussen de workshops door maken we in de Stadskas het Boek van de Dag, waarin we onze verbinding met taal beschrijven en verbeelden. Het Boek van de Dag wordt daarmee het eerste ‘gesammtkunstwerk’ dat onderwijs en kunst- en cultuurwereld samen maken voor Leeuwarden-Fryslân City of Literature. We bieden Het Boek van de Dag om 19:30 uur feestelijk aan aan Sietske Poepjes, gedeputeerde cultuur van de provincie Fryslân, en Sjoerd Feitsma, wethouder cultuur van de gemeente Leeuwarden. Proost met ons mee!

Alle plaatsjes voor het Cultuureducatie Festival zijn inmiddels vergeven!

Wie, wat, waar?

Wanneer : 14 november 2019
Waar : Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden
Tijd : 15.00-20.00 uur. Schuif aan wanneer het je schikt. Activiteit: vol=vol
Wat : Workshops, presentaties, maaksessies, achtergrond
Kosten : Gratis!

Nog meer verhalen

Bovendien krijgen alle deelnemers 50% korting op een kaartje van Explore The North! Deze kun je op 14 november in de kas kopen en we sturen je een kortingscode toe zodat je ook online kaartjes kunt kopen.

Bekijk hier het blokkenschema!

Lees hier meer over de workshops! 

Om alvast in de stemming te komen hier een filmpje van het Symposium 2018xonderwijs, dat we vorig jaar organiseerden in de Stadskas.

Ojee de Stadskas zit helemaal vol! Je kunt je niet meer aanmelden.

Het Cultuureducatie Festival wordt georganiseerd door KEK2, Keunstwurk en Kunstkade.