Menu
Sluiten

Registeropleiding Cultuurbegeleider Hanzehogeschool (post hbo)

22 juni 2017

Ben je een interne cultuurcoördinator (ICC-er) en heb je behoefte aan meer inhoudelijke kennis op het gebied van cultuuronderwijs? Zou je zelf goed cultuuronderwijs willen verzorgen op je school of juist je collega’s hierbij begeleiden? In dat geval is de post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider van Hanzehogeschool Groningen iets voor jou!

Tijdens de opleiding zijn de theoretische onderdelen sterk gekoppeld aan de praktijk op je eigen school. Je schrijft een meesterproef en legt een portfolio aan waarmee je aantoont wat je hebt geleerd en toegepast. Om toegelaten te worden tot deze post-hbo-opleiding dien je de basisopleiding ICC met succes te hebben afgerond.

Doelgroep
Leerkrachten die werkzaam zijn in het primair onderwijs en zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld op het gebied van cultuureducatie en educatief medewerkers van culturele instellingen die een onderwijsbevoegdheid hebben.

Startdatum: 4 oktober 2017
Instroomniveau: afgeronde basisopleiding ICC (Certificaat Interne Cultuur Coördinator)
Prijs: € 2.450,- (excl. literatuur ca. € 150,-) met mogelijkheid tot subsidie voor gehele cursuskosten

Subsidie
Het ministerie van OCW opent vanaf september 2017 een subsidieregeling voor de opleiding Cultuurbegeleider. De subsidie is bedoeld voor cultuurcoördinatoren die zich verder willen specialiseren in cultuureducatie. Een geweldige kans dus!

Na afloop van de opleiding

De opleiding wordt in samenwerking met inhoudsdeskundigen van Kunst & Cultuur Drenthe en De Kunstbeweging uitgevoerd.

Meer informatie
Meer informatie over de opleiding is te vinden op de website van de Hanzehogeschool.