Beste erfgoededucatieproject van Fryslân – inspiratiemiddag & prijsuitreiking mét Naturalis!

6 maart 2018

Laat je op 4 april inspireren door aansprekende erfgoedprogramma’s, ontwikkeld door een culturele instelling i.s.m. leerkrachten uit het primair onderwijs. De twee winnaars van de wedstrijd ‘Het beste erfgoededucatieproject van Fryslân’ presenteren dan in het provinciehuis in Leeuwarden (Tweebaksmarkt 52) hun project. Ontdek wat hun programma’s tot een succes maakt!

Presentatie Naturalis – winnaar museumeducatieprijs “Het verwonderpaspoort”

Yuri Matteman, hoofd educatie ontwikkeling van het Naturalis Biodiversity Centre in Leiden, is projectleider van ‘Het Verwonderpaspoort’.

Met het paspoort reizen docenten en leerlingen naar de ‘Verwonderwereld’. Daar verkennen leerlingen de thema’s Natuur, Wetenschap en Technologie. Op basisscholen staan die thema’s al op de agenda. Deelname aan educatieve activiteiten in musea en andere buitenschoolse leeromgevingen maakt deze onderwerpen voor leerlingen echter meer levend en tastbaar. Ze komen zo immers in aanraking met échte voorbeelden, échte voorwerpen en échte wetenschappers!

Programma woensdag 4 april 2018

14.30 – 15.00 Inloop en welkom in het provinciehuis in Leeuwarden (Tweebaksmarkt 52)
15.00 – 16.00 Presentatie door de twee genomineerde projecten
16.00 – 16.30 Uitleg Museum Naturalis (Leiden) over het Verwonderpaspoort en over de keuze voor deze opzet. Aansluitend een kort gesprek.
16.30 Prijsuitreiking door gedeputeerde Johannes Kramer. Aansluitend borrel.

Laat ons even weten of je komt? Stuur een e-mail naar d.vanpeer@keunstwurk.nl.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Keunstwurk i.s.m. Museumfederatie Fryslân.

Logo Museumfederatie