Menu
Sluiten

Aanmelden Inspiratiedagen vo: Film Upgraded!

Op 15 en 22 april organiseren Keunstwurk en Kunstkade samen met Filmhub Noord twee inspiratiemiddagen Film Upgraded! over filmeducatie in het voortgezet onderwijs. We gaan samen film kijken én film maken. We besteden aandacht aan je onderwijspraktijk, zodat je de volgende dag het al kan toepassen in je lessen. Deelname aan beide middagen is gratis en wordt gefinancierd door Filmhub Noord.

Meer informatie over deze middagen en een uitgebreid programma vind je hier.

NB: We hopen natuurlijk dat we je in levende lijve kunnen ontmoeten, maar mochten de coronamaatregelen in april nog van kracht zijn, dan verzorgen we de inspiratiemiddagen online.

Donderdag 15 april

Tijd 15:00 - 17:00
Locatie Slieker Film
Workshopdocent Loes Brinkman, Film in Friesland
Korte beschrijving Je krijgt de tools om dieper te duiken in de films die je in je klas kijkt. Fictiefilms, maar natuurlijk ook non-fictie! We doen dit aan de hand van de vaardigheden beleven, verwoorden, en onderzoeken van filmeducatie.

Donderdag 22 april

Tijd 15:00 - 18:00 (met aansluitend soep en broodjes)
Locatie Nader te bepalen
Workshopdocent Ana Paunovic, Kunstkade
Korte beschrijving We gaan samen film maken! Het maken van film wordt in het vo wel ingezet als presentatiemiddel van bijvoorbeeld een werkstuk. Maar… hoe vind je eigenlijk de juiste vorm om je verhaal te vertellen? Hoe vertaal je een opdracht naar een film? En hoe begeleid je als docent je leerling in zo’n maakproces?

Meld je hier aan

  • Maak en/of kijk je film met je leerlingen? Als je film kijkt met je leerlingen, bespreek je die dan wel eens na?
  • Donderdag 22 april is er aansluitend aan de inspiratiemiddag soep en broodjes. Als je allergieën of dieetwensen hebt waar we rekening mee moeten houden, laat het ons dan hier weten.

  • In het kader van uw privacy
    Ik ben me ervan bewust dat mijn persoonsgegevens worden opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de privacyverklaring.

Contactpersoon
Anoek HoubenAdviseur Cultuureducatie