Menu
Sluiten

De 2018 Karavaan

Voortgezet onderwijs
Voortgezet onderwijs
Cursusdata
Diverse data in 2018

2018 als aanleiding en startpunt om vakoverstijgend kunst- en cultuuronderwijs samen duurzaam te ontwikkelen in het voortgezet onderwijs!

In het jaar van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 trekt de Karavaan voorbij. Leerlingen ervaren allerlei activiteiten op het gebied van dans, muziek, theater, verhalen, beelden, sport, techniek en cultuur. Ze maken, ze maken mee en ze nemen iets mee. Ze worden blootgesteld aan kunst en cultuur. En daarmee aan zichzelf.

Ieder mens, iedere leerling beschikt over dat vermogen om te ontdekken wie hij/zij is en kan zijn. De Karavaan biedt de leerling allerlei uitingsvormen om dit vermogen in te zetten.

Ontdekken wie je bent en kunt zijn

Een Karavaan die verbindt
De Karavaan is er niet alleen voor de leerling, maar ook voor docenten, coördinatoren en directie en voor cultuuraanbieders. In samenhang en samenwerking zullen zij dit avontuur aangaan.

Een Karavaan met impact
Meer dan ‘een leuke middag’. De Karavaan zal zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. Een mooi project en een prachtige ervaring voor de leerling gaan gepaard met een verdiepingsslag voor de school. Hoe kunnen we onze visie op kunst- en cultuuronderwijs aanscherpen? Ons onderwijs meer geïntegreerd, vakoverstijgend aanbieden? Projecten goed laten passen bij het curriculum? Dit zijn vragen die worden uitgewerkt.

Een Karavaan die past
Onderwijs is maatwerk. In de coaching van en samenwerking tussen docenten en cultuuraanbieders wordt onderwijs ontwikkeld dat past en aansluit bij de leerling. Maar minstens zo belangrijk is dat dit onderwijs ook past bij de school, de docent en het docententeam. Deze samenwerkingsverbanden zijn vak- en disciplineoverstijgend.

Een Karavaan die blijft
Het maatwerk heeft betrekking op de schoolvisie en cultuur van de school, maar ook op de mate van betrokkenheid. Er zijn verschillende ‘scenario’s’ mogelijk. Van een eenmalig project met een verdiepingsprogramma van een dag tot een meerjarig traject waarbij vakoverstijgend kunst- en cultuuronderwijs stapsgewijs kan worden ontwikkeld.

Meer dan ‘een leuke middag’

Meedoen?
Wil je met ons verkennen wat voor traject bij jou, je leerlingen, je school of bij je culturele instelling past? Stuur een mail naar karavaan@keunstwurk.nl. Emiel Copini en Loura Marchal zullen een afspraak met je maken voor een programma op maat.

Meedoen

Leeuwarden Fryslân 2018. Iedereen doet mee!
De Karavaan is een initiatief van Keunstwurk in samenwerking met LF2018 projecten en biedt een educatieve culturele reis vol inspiratie, ontdekking en ontmoeting.

dans * muziek * theater * verhalen * beelden * sport * techniek * cultuur

Galerij
Contactpersoon
Emiel CopiniProjectleider Karavaan
Mobiel:06-44365008