Menu
Sluiten

Symposium 2018 x Onderwijs

We zijn gestart met oogsten en zaaien!


Op 14 november 2018 hebben we tijdens het Symposium 2018 x Onderwijs een terugblik, een stand van zaken, en een toekomstperspectief in één gehad rondom kunst-, cultuur- en taalplezier in het onderwijs. Niet om iets af te sluiten, maar juist om dit eerste zaaimoment aan te grijpen om nog meer zaaimomenten te creëren. Om nog meer zaadjes te planten en onderwijs vol duurzaam kunst-, cultuur- en taalplezier te laten bloeien!

Routes

In de Stadskas, in de schaduw van de Oldehove, verzorgde antropologe Jitske Kramer voor de  aftrap van het symposium. Dat deed ze met een geweldig verhaal over de noodzaak tot contact, het hebben van echte gesprekken over wat ons beweegt. Een verhaal dat je niet snel vergeet.

Na de gezamenlijke start volgden de deelnemers één van acht uitgezette routes. Elke route richtte zich op een bepaald thema binnen het onderwijs. Iedere deelnemer kon zelf kiezen welke route het beste bij hem of haar paste en/of het meeste uit kon halen voor de toekomst.

Benieuwd waar de verschillende routes langs liepen en wat je onder weg tegenkwam? Je leest het hieronder!

Route 1 – Beleid en inclusie
Route 2 – Vakoverstijgend & storytelling
Route 3 – Leren in verbinding
Route 4 / 5 – Eigenaarschap
Route 6 – Muziek in elke klas | Talentontwikkeling
Route 7 – Talentontwikkeling
Route 8 – Spelen met taal | Boartsje mei taal
/

Even terug in de kas

Laat het nagenieten van het Symposium 2018 x Onderwijs beginnen! Het was een prachtige dag vol inspirerende ontmoetingen, presentaties en routes. Laat je weer even mee terugnemen naar de kas onder de Oldehove met de aftermovie en de prachtige plaatjes die Siem Akkerman schoot tijdens het symposium. De foto’s vindt je hier; de aftermovie vindt je hieronder.


En hoe nu verder?

Dit was nog maar de start van onze groei. Samen willen we verder groeien en daarom nodigen we je uit om met ons nieuwe zaaimomenten in te plannen. Wil jij je hierbij aansluiten, op doorpraten en -ontwikkelen om onderwijs vol duurzaam kunst- cultuur en taalplezier te krijgen? Sluit je aan bij ons kampvuur: de leergemeenschappen.

Leergemeenschappen zijn plekken waarin we rond specifieke onderwerpen uitwisselen, constateren en onderzoeken. Door, als rond een kampvuur, te praten over wensen en behoeftes. Door te bedenken wat er dan nodig is. Door kennis uit te wisselen. Maar ook door te bedenken en ontwerpen hoe we dit uiteindelijk praktisch  kunnen vertalen naar de scholen en/of culturele instellingen. Een leergemeenschap geeft inspiratie, verdiept en ontwikkelt. Een leergemeenschap komt maximaal vier keer bij elkaar. Iedere bijeenkomst wordt geleid en voorbereid door een moderator.

Praat, denk en ontwikkel mee!
In 2019 gaan we het hebben over:

Talentontwikkeling - Eigenaarschap (o.a. over creatief circuit) - Taal, meertaligheid en kunst - Vakoverstijgend werken - Muziek - Verbinding PO en VO (leerlijnen) - Maakonderwijs

Iets voor jou? Doe mee!

Ik doe mee!

Het Symposium 2018 x Onderwijs werd georganiseerd door KEK2 in samenwerking met Lân fan taal en was onderdeel van de ReOpening van LF2018.